Любопитно

Какво разкри аутопсията на Диего Марадона

А ржентинската футболна легенда Диего Марадона е страдал от проблеми на черния дроб, бъбреците и сърдечносъдовия апарат, но нямал следи от консумация на алкохол и наркотици в аутопсията си, разкри публичният прокурор.

Капитанът на световния шампион от 1986 в Мексико почина от инфаркт на 25 ноември на 60-годишна възраст. Публичният прокурор в Сан Исидро, северно предградие на столицата Буенос Айрес, публикува резултатите от аутопсията на Марадона късно във вторник вечер.

Това беше наредено като част от разследването на причините за смъртта му дали е имало някаква непредпазливост или пренебрежение при медицинските грижи за легендата. В края на живота си той страдал от различни болести, включително цироза, сърдечна болест и бъбречна недостатъчност.

Анализите от токсикологията показали, че няма следи от алкохол и наркотици в кръвта или урината му, но Марадона взимал антидепресанти, за да се справя с различните си болежки и неразположения. Марадона се бори в миналото със зависимостта си от кокаин и алкохол.

„Резултатите от аутопсията на Марадона показаха, че той е получил психотропични лекарства, но не и медикамент за сърдечна болест”, разкри един от разследващите за информационна агенция Телам.

Психоложката Августина Косачов и сърдечният хирург Леополдо Луке са разследвани, тъй като именно те се грижеха за последно за Марадона. Първа аутопсия, направена в деня, в който Марадона починал, разкрила, че той страдал от течност в белите дробове, която довела до остра сърдечна недостатъчност. Сърцето на Марадона тежало два пъти повече от нормалното тегло.

Първи кадри от „къщата на ужасите“, където Марадона почина

Смъртта на Марадона – убийство поради небрежност?

Сблъсъци на поклонението пред Диего Марадона

Почина легендата Диего Марадона