Днес

Кралев: Фаворитите все още не са се заявили за президентските избори в БФС

Министърът на спорта Красен Кралев заяви, че „истинските фаворити не са дали заявка още за участие в предизборната надпревара“ за президентския пост в БФС, без обаче да посочи имена. Той отново каза, че очаква сблъсък на идеи.

Президентските избори в БФС бяха отложени за втори път заради коронавируса. До момента официално кандидатури не са подавани.

„Надявам се да има наистина сблъсък на идеи на хора, които са добри мениджъри и мислят действително доброто на българския спорт и българския футбол. Трябва да са хора с опит, които не са външни за футболния свят, защото там много трудно се допускат външни хора. Но безспорно трябва да имат управленски опит и модерно виждане за футбола, за да могат да се справят с тежката ситуация, която е в момента“, заяви Кралев пред „Нова“.

Министърът за пореден път се изказа остро срещу съдийството и го определи като „една от най-големите язви във футбола“ в България. „Защото през последните месеци ставаме свидетели на изключително грубо повлияване на крайния резултат на срещите от страна на съдийските грешки и решения. Лично аз смятам, че това нещо трябва да бъде изкоренено. Няма как да вървим напред, ако позволяваме съдиите по този начин да предрешават крайния изход от срещите.“