Любопитно

Стотици българи се прибраха от Англия навреме за Коледа

Н аши сънародници успяха да се приберат вчера от Англия навреме за празниците. Осем самолета, пристигащи от Обединеното кралство, кацнаха на Летище София.

В същото време част от блокираните при Дувър също успяха да се качат на ферибота, съобщи NOVA.

България възобновява полетите от Великобритания

За да прегърне внука си на Бъдни вечер Димитрия пътувала над 20 часа. След отменен полет и загубила надежда, че ще е у дома за празниците, тя успява да намери място в един от извънредните полети от Лондон.

„От Шотландия пристигам, от вчера пътувам, в 6.00 часа съм тръгнала. Трябваше да пътувам през Единбург и Лондон“, разказва тя.

Ето за кого отпада забраната за влизане от Великобритания

Да прегърнат близките си днес успяха и стотици други наши сънародници. Които през целия ден пристигаха с полети от Острова.

Коледата у дома обаче е била до последно под въпрос за всички тях. Михаела разказва, че е намерила билети много трудно. Преди прегръдките, пътуващите получиха задължителни антигенни тестове.

„Като пристигнахме, ни взеха с два автобуса, след това ни направиха бързи антигенни тестове“, разказа Кристиян.

„Организацията е много бърза. Изтеглят ни по 10-20 човека наведнъж, след това на всеки се прави тест и след като си получите резултата от теста, реално ви казват колко точно ще стоите в изолация“, обясни Ивон Цветкова.

Хаосът край Дувър продължава, хиляди посрещат Коледа в камионите си

Бъдни вечер донесе късмет и на блокираните наши сънародници, които прекараха пет дни в капан в английския град Дувър. Голяма част от тях днес вече са успели да се качат на ферибота към Франция и да продължат пътуването до България.

„И така за 4-5 дни в плен на пристанище Дувър, много от нас още не могат да повярват, че сме си тръгнали и не можем да разберем кое е по-ценното в момента здравето или свободата“, посочват те.

Вижте повече във видеото горе.