Любопитно

Интернет сензациите, които се случиха през 2020 г.

2020 г. беше меко казано странна и искрено се радваме, че съвсем скоро тя ще бъде само история. Е, вероятно много от събитията през нея ще продължат да ни преследват като призраци, като дори не говорим само за коронавируса, а и за всички решения, действия и събития, случили се през нея.

През годината основно си бяхме вкъщи и правехме повечето неща онлайн – учихме, работихме, ходихме на концерти, изложби, дори екскурзии. За пазаруването пък няма какво да говорим! Затова логично повечето събития се случваха именно в интернет. Представяме ви топ онлайн сензациите на годината такива, каквито ги видяхме ние!

Компания „подари“ на служителите си киберизмама

Тоалетната хартия

Може и да е странно, че започваме онлайн класацията ни с нещо толкова офлайн, но няма как да не започнем именно с този герой на 2020 г. По някаква необяснима причина в навечерието на извънредното положение и въвеждането на мерките, не само българите, а всички хора по света се втурнаха да купуват тоалетна хартия. Появиха се мемета като горното, но по-интересното е, че се появиха и… спекуланти! Новината, че австралиец е купил тоалетна хартия и дезинфектанти на стойност 10 хил. долара с надеждата да ги продаде на по-висока цена, в крайна сметка развесели всички ни. Ако сте забравили развитието ѝ, ето го и него: мъжът се опитал да върне покупките, след като видял, че в крайна сметка и тоалетна хартия, и дезинфектанти има за всички. Но от магазина не приели обратно покупките му.

Ген. Мутафчийски: Получавам смъртни заплахи

Генерал Мутафчийски

Хирургът и шеф на ВМА едва ли си е представял, че ще стане един от най-популярните хора в държавата, едва ли го е и искал. Но се случи! В крайна сметка имаше един период от годината, в който буквално лягахме и ставахме с него и пресконференциите на Националния оперативен щаб. Образът на генерала стана повод за много мемета или шаржове, както ги наричаше той. Те заживяха свой собствен живот, като дори се появиха тениски и хавлии с неговия образ! В телевизионно интервю той пък сподели, че граждани му пишат постоянно имейли, но сред тях има и заплахи. Освен с медийното си присъствие и меметата, темата за генерала стана отново популярна след интервю, в което той заяви, че очаква висока смъртност от вируса. „Яко да измрат“, бяха точните му думи. В средата на май експертите в социалните мрежи го иронизираха, а днес, в края на месец декември страната ни е на първите места по смъртност от болестта в Европа.

Кое е най-популярното съдържание във Vbox7.com през 2020 г.

Онлайн концертите

Времето на първия локдаун вече може би ни се струва романтично. Тогава въпреки неяснотите бяхме обединени. Улиците бяха пусти, а в 21 ч. излизахме по балконите да аплодираме медиците. Тогава, през пролетта, хит бяха и онлайн концертите на българските и световните звезди. „Един свят: Заедно вкъщи“ със сигурност е музикалното събитие на годината. Ако погледнем към България пък, онлайн концертът на поп-фолк певицата Камелия, е абсолютният рекордьор. Видеото от него е гледано над 3 млн. пъти на всички платформи, в които се излъчваше.

Абортите на звездите

Тази година популярните личности се похвалиха с много щастливи моменти, но и споделиха някои по-трудни и тежки такива с нас. Първа беше Криси Тейгън, която публикува твърде емоционални и лични кадри от минутите след аборта, който се е наложило да направи в напреднала бременност. По-късно в интервю и Меган Маркъл сподели за ада, през който е преминала през лятото. И двете дами споделиха историите си с една цел – да се говори по темата, а жените, преживяли този ужас, да не се срамуват. И постигнаха немалко в тази посока…

Песните за коронавируса

Темата за пандемията вдъхнови немалко изпълнители. „Stuck with U“ се превърна в хит на пролетта на Запад, но тук, на Балканите, имахме свой фаворит – „Корона, чао“ на македонците Александар и Дац. Това далеч не беше единственият фаворит на българите в тази категория. Малката и Денис Теофиков с „И това ще отмине“, „Корона, къш“ на Иво Димчев, „Стой си вкъщи“ на Папи Ханс дадоха само началото.

Тикток предизвикателствата

Ако има един единствен печеливш тази година, то това е приложението Тикток. Приложението буквално промени света тази година. То стана най-сваляното тази година при всички операционни системи, а песни като „Banana“ на „Conkarah“ и „Shaggy“, както и „Savage Love“ на Джейсън Деруло дължат изцяло своята слава и с право могат да се нарекат химни на лятото заради предизвикателствата в Тикток.

Смяната на пола

През годината много световни знаменитости използваха популярността си в социалните мрежи, за да заявят своята истинска сексуалност. Всичко започна още в средата на януари, когато известната влогърка Ники де Йегер призна, че е транссексуална. Сред останалите звезди бяха Елиът Пейдж, както и интернет звездата Ребека Блек.