Любопитно

Това са най-добрите коледни филми на всички времена

Ч удите се кой филм да гледате по празниците? От новото видео на канала 7-те най във Vbox представят кои са най-добрите коледни филми на всички времена според класацията на Еsquire.

7. Чудо на 34-та улица

Една трогателна коледна история, която ни показва по много емоционален начин, че съществуват чудеса. Малката Сюзън не само доказва на майка си, но и на други възрастни, че дядо Коледа е истински, но и че винаги трябва да вярваме в доброто, в Бог, в любовта.

6. Скъперникът

Коледния филм „Скъперникът“ е с участието на актьорът Бил Мъри, който е в ролята на Франс Крос. Циничен и егоистичен изпълнителен директор на телевизия, който е посетен от духове в навечерието на Коледа с намерение да му помогнат да си върне коледния дух.

5. Сам вкъщи

Когато си мислим за коледни филми, няма как този да не изникне в съзнанието ни. Историята за малкия Кевин, който е забравен от родителите си у дома, докато цялото семейство отива в Париж за празниците, предизвиква толкова много смях. Кевин успява да опази къщата от двама крадци, които се опитват да ограбят дома му, минавайки през куп забавни ситуации. 

4. Бяла Коледа

Бяла Коледа е американски музикален филм от 1954 г., режисиран от Майкъл Къртис и с участието на Бинг Кросби, Дани Кей и Розмари Клуни. Филмът включва песните на Ървинг Берлин, включително нова версия на заглавната песен „Бяла Коледа“, която е била въведена от Бинг Кросби през 1942 г.

3. Коледна история

Филмът на режисьора Боб Кларк е от 1983 г. и е адаптация по мемоарната книга на хумориста Жан Шепърд, която разказва историята на малкия Ралфи Паркър. Момчето живее през 40-те години на миналия век в Индиана и всичко, което иска за Коледа, е пушката на анимационния каубой Ред Райдър. Въпреки протестите на майката му, че може да се нарани, Ралфи настоява, че иска точно този подарък.

2. Коледна Ваканция

Коледна ваканция е американски семеен комедиен филм от 1989 г., третата част от филмовата поредица на списание National Lampoon. Актьорския състав на филма се състои от Чеви Чейс, Бевърли Хедър Д’Анджело и Джони Галеки.

1. Животът е прекрасен

Животът е прекрасен е американски драматичен фентъзи филм, излязъл по екраните през 1946 година, режисиран от Франк Капра с участието на Джеймс Стюарт и Дона Рийд. Филмът разказва историята на Джордж Бейли, обезсърчен бизнесмен, обхванат от тежки мисли за самоубийство в навечерието на Коледа. В този тежък момент му се явява неговият ангел-хранител, който му показва истинското значение на живота.

По темата