Любопитно

Ангелов: България не е единствената държава, където това се случва

В ълна от реакции, след като първите ваксини срещу COVID-19 стигнаха от София до Пловдив по неочакван начин – в бус за кренвирши, вместо със специализиран транспорт.

Здравният министър Костадин Ангелов определи шегите по отношение на логистиката като неуместни. По подобен начин се превозвали ваксини дори в САЩ, посочи той, цитиран от NOVA.

Оказа се, че фирмата за търговия на хранителни продукти не е единствената, отзовала се на призива на държавата за помощ при транспортирането на дозите. А бусът те предоставили безвъзмездно. Здравният министър призова и други компании да последват този пример.

„Не опаковката е важна, а – съдържанието. Изискването да се транспортират ваксините е компанията да осигури нормален температурен режим, който да бъде проследим през целия път.

България не е единствената държава, където се случва транспортирането с частни логистични компании. Същото се случва и в САЩ, подобен е опитът и в Канада, и в Австралия“, заяви проф. Ангелов.

„Сигурен съм, че всеки български гражданин и всяка българска фирма щеше да направи това, което направихме ние. Считаме, че приносът ни е незначителен. Просто ние отговорихме първи на исканията и разполагахме с тази техника, вероятно сроковете, в които са взимани тези решения, са изключително кратки и тази организация е налагала бързи решения“, заяви д-р Николай Крушков, представител на компанията.

Повече вижте във видеото. 

Още един лекар загуби битката с COVID-19

СЗО: Това няма да бъде последната пандемия

Мутафчийски се ваксинира срещу ковид: Това е оръжието

Ръст на новите случаи на ковид-19 в България, 50 починали

Ангелов: Постигнем ли това число, ще хвърлим маските

Излекуваха двумесечно бебе с COVID-19 в Пазарджик

Месокомбинат и „Форд” се включват в доставките на ваксини в САЩ