Любопитно

Стотици британски туристи се измъкнали от карантина в Швейцария

С тотици туристи, които би трябвало да са в карантина заради новооткрития мутант на коронавируса, са изчезнали от швейцарския ски курорт Вербие, който е особено популярен сред британците, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Някои от тях по-късно се появили във Франция, каза пред ДПА Жан-Марк Сандос, говорител на община Бан, към която спада Вербие.

Швейцарските власти са регистрирали 420 британци, карантинирани преди Коледа. Около 50 от тях веднага са си заминали, а от другите 370 до днес там са останали само 10-ина, каза Сандос. „Разбираме гнева им“, добави той. 

Говорителят остро разкритикува прибързаните и въведени със задна дата изисквания за пристигащи от Великобритания. „Семейства с малки деца внезапно се оказаха блокирани на 20 кв. м. Това е нетърпимо“, добави той.

Тези, които заминаха за Франция, ще разберат, че там ски курортите не работят заради местните карантинни мерки. Но там поне няма да бъдат затворени в хотелите и квартирите си, както в Швейцария.

Швейцария прекрати всички полети от Великобритания (както и от Южна Африка) на 20 декември заради открития там нов, по-силно заразен щам на коронавируса. На 21 декември властите наредиха всички пристигнали от 14 декември насам да бъдат карантинирани за 10 дни от датата на пристигането си.

COVID-19: 332 нови случая, починали

Ангелов: България не е единствената държава, където това се случва

Още един лекар загуби битката с COVID-19

СЗО: Това няма да бъде последната пандемия

Мутафчийски се ваксинира срещу ковид: Това е оръжието

Новият щам на коронавируса е засечен в още три държави

Ангелов: Постигнем ли това число, ще хвърлим маските

Излекуваха двумесечно бебе с COVID-19 в Пазарджик

Какво прави втората доза от ваксината срещу COVID-19 задължителна