Press "Enter" to skip to content
banner
АЛПРО ЕООД
Продажба, инсталация, монтаж и поддръжка на хардуер и софтуер
Изработка и поддръжка на сайтове и други дейности в областта на ИТ
тел: 0884174616
ел. адрес: alpro@abv.bg

Турция и Великобритания подписват споразумение за свободна търговияТурция и Великобритания ще подпишат споразумение за свободна търговия на 29 декември, съобщи „Хюриет дейли нюз“, като се позовава на британското министерство на търговията.

Това ще бъде първото подобно споразумение, което сключва Обединеното кралство, след като постигна търговско споразумение с Европейския съюз, предава БТА.Двете държави ще подпишат спогодба, която повтаря съществуващите до момента условия на търговията между Анкара и Лондон, но британският министър на международната търговия Елизабет Тръс каза, че се надява скоро да бъде постигнато специално споразумение между двете страни.

Тя каза, че спогодбата, която ще бъде подписана утре, потвърждава условията на безмитна търговия и ще даде сигурност за хиляди работни места в производството, автомобилната промишленост и металургията.

Стокообменът между Турция и Великобритания е бил 18,6 млрд. британски лири през 2019 г. Според Лондон това ще е петото най-голямо търговско споразумение, договорено от министерството на международната търговия, след спогодбите с Япония, Канада, Швейцария и Норвегия.