Любопитно

Bitcoin записва нов ръст и рекордно голям пазар

Р екордното представяне на Bitcoin продължава, като криптовалутата записва нови постижения. В рамките на няколко часа през уикенда тя прескочи както цена от 27 000 долара, така и от 28 000 долара, съобщава CoinDesk.

Bitcoin с пореден рекорд на цената си

Така за 11 дни цената на Bitcoin се повиши с общо над 9000 долара, поставяйки ежедневни рекорди. Освен това и пазарната капитализация на криптовалутата достига рекордни стойности. Тя вече прехвърля 500 млрд. долара, което я прави по-голяма и скъпа от някои от най-влиятелните компании в света.

Статистиката показва още, че от началото на годината досега, Bitcoin записва ръст от 275%, а само за последните 48 часа – 14%. Криптовалутата започва и понеделника с цена около 27 000 долара и очаквания за нов възход.

Цената на Bitcoin постави исторически рекорд

Причините за ръста са няколко, като анализаторите нямат общо мнение. От една страна е икономическата ситуация заради пандемията. Мнозина виждат Bitcoin като алтернативна инвестиция. Финансовите стимули на някои държави включват и печатане на пари, което също притеснява инвеститорите и ги насочва към криптовалутата.

Други мнения пък посочват интереса на големи инвестиционни фондове и финансови институции към Bitcoin. Някои от тях са инвестирали между 25 млн. и 100 млн. долара само през този месец. Дори има и теория, че в момента много по-малки инвеститори бързат да се включат в сегмента само и само да кажат, че са били от предвидливите, които са се присъединили към Bitcoin през 2020 г., когато започнаха рекордите.

Bitcoin се завръща на сцената с огромен скок на цената си

Bitcoin продължава да поставя рекорди с цената си

В сегашната си позиция изглежда въпрос само на часове докато Bitcoin достигне и цена от 30 000 долара. Оптимизмът в сектора в голям, като някои привърженици на криптовалутите като Тим Дрейпър дори очакват, че цената на Bitcoin може да стане 10 пъти по-висока от сега до края на 2022 г.

Bitcoin обаче все още пази и всичките си стари, непредвидими характеристики. През 2017 г. също изглеждаше, че криптовалутата е готова за огромни рекорди и нищо не може да я спре, докато изненадващо не влезе в спирала надолу и прекара следващите две години в опити да се задържи на поне някакво стабилно ниво.

Едва през втората половина на 2019 г. Bitcoin започна да показва признаци на възстановяване на позициите си, но трайният ръст дойде през втората половина на тази година. Именно затова бдителността и готовността за бързи реакции са особено важни в света на Bitcoin.

Facebook прекръсти криптопортфейла си на Novi

Bitcoin използва повече електричество от Швейцария

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram