Press "Enter" to skip to content
banner
АЛПРО ЕООД
Продажба, инсталация, монтаж и поддръжка на хардуер и софтуер
Изработка и поддръжка на сайтове и други дейности в областта на ИТ
тел: 0884174616
ел. адрес: alpro@abv.bg

Кратки новини: От началото на 2021 г. банкнотите от 2 лв. няма да са платежно средство

Кратки новини: От началото на 2021 г. банкнотите от 2 лв. няма да са платежно средство

© Дневник

p:first-of-type::first-letter { float: none; font-size: 17px; line-height: 1.42em; padding: 0; } ]]> „Кратки новини“ е рубрика на „Дневник“, в която редакцията събира новините, за които няма да бъде написана статия, но е важно да бъдат отбелязани.

От началото на 2021 г. банкнотите от 2 лв. няма да са платежно средство

От 1 януари 2021 г. Българската народна банка изважда от обращение банкнотите с номинална стойност 2 лева от емисии 1999 г. и 2005 г., припомниха от БНБ. От началото на новата година те вече няма да бъдат легално платежно средство. След 1 януари банкнотите ще могат да се обменят на касите на БНБ по номинална стойност без ограничение на количеството, такса и краен срок на обмяна.

Започва изграждането на локална пречиствателна станция на Рилския манастир

Скоро ще започне изграждането на локално пречиствателно съоръжение за нуждите на Рилския манастир, след като кметът на община Рила вчера оттегли жалбата си срещу проекта. Това се разбра по време на срещата на министър-председателя Бойко Борисов с Адрианополския епископ Евлогий, в която участва също кметът на Рила Георги Кабзималски. За изграждане на пречиствателното съоръжение за Рилската света обител на 17 юни т. г. правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерския съвет за 2020 г. в размер на 1.62 млн. лв.

Силен вятър в София събори дървета и строителни огради

Силният вятър в София през нощта е съборил дървета и клони. Има и материални щети на места, но няма пострадали хора, съобщиха от аварийната агенция на Столичната община. Поривите на вятъра на места са сериозни, проверяват се сигнали за паднали огради на строителни обекти. От общината съветват да бъдат преустановени строителните дейности на открито заради опасност за служителите. До момента има 10 сигнала за паднали дървета. Целият Столичен инспекторат е мобилизиран да проверява обекти и сигнали.