Бизнес

Акциите отчетоха ръст във вторник сутринта

Акциите отчетоха ръст във вторник сутринта и отново достигнаха рекордни стойности в рамките на деня, надграждайки нивата на затваряне в понеделник.

Акциите, които са готови да извлекат най-голяма полза от фискалната подкрепа и силното икономическо възстановяване, включително круизните линии, авиокомпаниите и хотелските акции, увеличиха печалбите си.

Трите основни индекса също трябва да отчетат силна възвращаемост през тази година, след като през март рязко се понижиха от минимумите си.

Към края на понеделник S&P 500 се насочи към ръст от 15,6% през 2020 г., Dow към 6,5%, а Nasdaq е на път да отчете зашеметяващите 44% скок, тъй като Big Tech и софтуерните акции доминираха през по-голямата част от годината.

Тъй като повече бизнеси се готвят за отваряне и ново начало, някои стратези търсят по-голяма ротация на запасите, поради очакваното възстановяване към нормален начин на живот от преди пандемията.

Смятаме, че ротационната търговия все още е в ход и затова, когато погледнем назад и направим равносметка за 2020 г., виждаме че финансите все още изостават“, каза Роб Хауърт, старши инвестиционен стратег на американската банка за управление на богатството, в интервю. „В дългосрочен план иновациите и растежът все още остават наистина важни, поради което казваме, че за сериозна световна търговия, в дългосрочен план, все още можем да гледаме скептично, но в краткосрочен план, докато стигнем до повторното отваряне, със сигурност има място за печалба и приходи, които да вдигнат на повърхността най-засегнатите компании през 2020 г.“ – допълни той.