Днес

"Всичко може да се случи": Станимир Стоилов говори с много клубове

Станимир Стоилов

© LAP.BG

Станимир Стоилов

Футболният треньор Станимир Стоилов има различни възможности пред себе си, заявиха от мениджърския му екип пред „Дневник“.

Специалистът е в преговори да започне работа в „Лудогорец“. В последните дни се появиха разнопосочни информации – според „24 часа“ той е подписал за две години и половина, според „Тема спорт“ ще получава 1 млн. евро годишно, а според „Труд“ разговорите са приключили без споразумение.

„Говорим с много клубове и всичко може да стане. Бъдете сигурни, че ще вземем най-доброто решение“, заявиха от мениджърския екип на Стоилов пред „Дневник“.

„Лудогорец“ е воден от Станислав Генчев след раздялата с Павел Върба, но ръководството на клуба иска да привлече опитен специалист.

„Търсим треньор, който да завърши реформата, която провеждаме отдавна в клуба. Уверени сме, че ще намерим такъв човек. Това не е лесен избор, тъй като ние сме доста специфичен клуб. Смятам обаче, че имаме добра основа, върху която да стъпим и лека-полека да си върнем лицето, което беше познато в Европа“, каза изпълнителният директор на „Лудогорец“ Ангел Петричев пред „Нова“ преди дни.

Стоилов не е работил от края на 2018 г., когато напусна националния отбор на Казахстан. Преди това той имаше големи успехи с местния „Астана“, с който беше в групите на Шампионската лига и на Лига Европа.