Press "Enter" to skip to content
banner
АЛПРО ЕООД
Продажба, инсталация, монтаж и поддръжка на хардуер и софтуер
Изработка и поддръжка на сайтове и други дейности в областта на ИТ
тел: 0884174616
ел. адрес: alpro@abv.bg

Декларираме доходите си за 2020 г. след 11 януариДекларациите за доходите, получени през 2020 г., ще може да се подават онлайн или на хартия от 11 януари догодина, съобщиха от НАП. Причината е, че между 1 и 10 януари 2021 г. приходната агенция ще извършва процеси по годишно приключване за 2020 г. и превключване на информационните системи за 2021 г.Във връзка с това на 31 декември в 10 часа ще бъде прекратена възможността за плащане чрез виртуален ПОС на НАП. Плащания с дебитни и кредитни карти на ПОС-терминали в офисите на НАП може да се извършват до 12 часа на 31 декември.

Подаването на декларации за облагане с корпоративни данъци ще почне електронно на 1 януари 2021 г.

Електронната услуга за подаване на уведомления за трудови договори ще бъде достъпна от 5 до 10 януари, но резултатите от обработката на подадените данни ще бъдат изпращани поетапно от НАП след 11 януари 2021 г. Справочната информация за този период ще е актуална към 4 януари.

Справки декларации по ДДС може да се подават още от 1 януари, но информацията в тях ще се отрази в справката за задълженията и плащанията след 11 януари.

През първата десетдневка на януари хората с прекъснати здравноосигурителни права ще могат да плащат вноски само по банков път.

През този период здравният статус няма да може да се възстановява, освен ако гражданинът не посети офис на НАП.