Любопитно

Къде са най-красивите жени в света

Т ази класация е посветена не само на отделни хора, а на всички момичета, живеещи в определена държава.

Селекцията е взела предвид средния външен вид на жените, като е съставен списък въз основа на тези данни, посочва руският ЯндексЗен.

Ето в кои седем държави живеят най-красивите момичета, според ЯндексЗен:

7. Холандия

Може да ви се стори изненадващо, но в тази страна има много красиви жени. Изглеждат страхотно, поради средната височина – 170 см и всички са много слаби. Синият е най-често срещаният цвят на очите при холандските жени. Също така повечето от тях са блондинки, което им придава още повече красота.

Струва си да се отбележи, че за тях е обичайно да се подлагат на диета и жените почти винаги остават слаби и силни.


Източник:
iStock

6. Венецуела

Във Венецуела живеят и доста високи жени. Средната им височина е 167 см и е една от най-големите в света. Почти всички жени, живеещи в тази страна, имат кафяви очи и тъмен цвят на кожата. Косата им също е с тъмни нюанси, което означава, че всички тези жени са доста сходни помежду си.

Те също са много привлекателни и може би едни от най-красивите в това.


Източник:
iStock

5. Етиопия

Жените на тази африканска държава са не само най-красивите на континента, но на практика в целия свят. Те винаги имат много черни очи и буйна черна коса, което ги кара да изглеждат доста интересни. Те имат сравнително ниска средна височина – само 160 см, но понякога достигат до 190 см.

Имат стройни фигури и много правилни черти на лицето, поради което попадат в списъка.


Източник:
iStock

4. Китай

Разбира се, нямаше как да не включим в списъка красиви китайски момичета. Отличителна черта на китайските жени е, че те са сред най-ниските в света. Средната им височина е 155 см. Освен тесните си очи, заслужава да се отбележи, че имат права черна коса и тесен, прав нос. Кафявите очи и тъмният цвят на кожата също им придават много привлекателен вид.

Също така си струва да се отбележи, че те имат много висок коефициент на интелигентност.


Източник:
iStock

3. Русия

Разбира се, руските момичета също са включени в този списък. Само че, разбира се, няма да говорим за цяла Русия, а само за европейската част. Средната височина на красавиците е около 165 см. Цветът на очите, разбира се, е много разнообразен: кафяв, зелен, син. Кафява и златиста коса е характерна за руските момичета.

Те се характеризират с тесни черти на лицето и удължена форма на главата. И разбира се, руските модели са едни от най-добрите в света.

2. Швеция

Швеция е известна и със своите красиви жени. Шведските красавици имат най-често срещаната средна височина – 165 см, което не е изненадващо. Разбира се, русите и често дори бели коси са типични за жените в района. Най-често те, разбира се, имат зелено-кафяви очи, но чисто зелените също не са необичайни.

Заслужава да се отбележи и фактът, че те имат много добра физика, поради факта, че водят здравословен начин на живот.


Източник:
iStock

1. Украйна

Именно в Украйна се считат за най-красивите момичета. Средната им височина е 166 см. Най-красивото са зелените им очи, които имат много правилна и почти перфектна форма. Разбира се, русата коса е много по-често срещана в страната, но се среща и тъмна коса, макар и рядко. Те имат много стройна фигура и кръгло, гладко лице.

И именно те се считат за най-красивата националност сред всички жени в света.

Miss Ukraine Universe 2014
Miss Ukraine Universe 2014
Източник:
Getty Images/Guliver


Държавите с най-много победи в Мис Свят

Ето ги – 10 най-красиви мъже в света

Ето ги най-ослепителните италианки на всички времена