България

Мъртъв град става Атина след 22.00 ч

С цел предотвратяване на големи събирания през новогодишната нощ, гръцката полиция прилага от днес плана от Коледа. Блокира всичко.

Както на 25 декември, така и днес, в навечерието на новата година, силно полицейско присъствие ще има по улиците в страната, с цел спазване на мерките. Полицейските служители ще извършват обширни проверки с блокади на пунктовете за пътните такси и градските входове и изходи, на автобусите и кръстовищата на пътната мрежа.

И днес, правителственият говорител Стелиос Пецас обяви, че децата няма да имат право да излизат, както на Коледа, докато препоръките за семейни маси с приятели все още са валидни.

По-конкретно, разрешава се до 9 души от две семейства. През всички тези дни специалистите по инфекциозни болести призовават гражданите да бъдат възможно малко на празничните събирания у дома и да се срещат със същите хора, с които са посрещнали Коледа.

Желаещите да посетят приятелско семейно новогодишно парти трябва да изпратят SMS с код „6“. След 22:00 ч е забранено излизане.

В църквите литургиите ще са при строги ограничителни мерки и с максимален брой 25 души за светите храмове и 50 души за митрополитските храмове.