Политика

След луда гонка задържаха бандит край Пловдив с 0,5 кг марихуанаПо-късно в ареста се озова и 21-годишен, шофирал дрогиранКриминално проявен от Севлиево се опита да осуети проверка в село Труд, но беше задържан с половин килограм марихуана, съобщиха от пловдивската полиция.

Автопатрул подал сигнал на преминаващ мерцедес да спре. Водачът обаче не се подчинил и настъпил газта, променяйки движението към Карлово. Униформените тръгнали да го преследват. На помощ се притекли и полицаи от Хисаря. Така успели да спрат мерцедеса до центъра на с. Ръжево Конаре.
Оказало се, че 34-годишният водач е жител на Севлиево и имал богато криминално минало – кражби и грабежи.
Справка в масивите на МВР показала, че лицето има множество регистрации в различни полицейски управления в страната. При последвал обиск служителите от с. Труд открили около половин килограм марихуана, скрита в пластмасов буркан за хранителни добавки. Криминално проявеният е задържан за 24 часа.
Малко след това служителите на управлението са задържали в ареста и друг млад мъж, а по случая е образувано бързо производство. При проверка било установено, че 21-годишен от село Калековец управлява кола под въздействие на амфетамин. Припомняме, че само преди броени дни от криминалисти на същото районно бяха разкрити и задържани трима за домови кражби по време Коледните празници. В хода на незабавни оперативно – издирвателни мероприятия бяха установени млади мъже на възраст 20-25 години които са откраднали електрически уреди от жилища в населеното място, а вещите станали обект на посегателство са намерени в заложни къщи на територията на Пловдив.
През изтичащата 2020г. районното управление отчита висока процентна разкриваемост на престъпленията против собствеността. На негова територия бяха реализирани и множество спецоперации по линия „битова престъпност“, което даде положителен резултат върху криминогенната обстановка.