Press "Enter" to skip to content
banner
АЛПРО ЕООД
Продажба, инсталация, монтаж и поддръжка на хардуер и софтуер
Изработка и поддръжка на сайтове и други дейности в областта на ИТ
тел: 0884174616
ел. адрес: alpro@abv.bg

Ще се увеличат ли мъжете, жертви на домашно насилиеКомплексите на българските мъже са на път да ни докарат пореден административен орган – Национална комисия за борба с домашното насилие. Случаите са се увеличили драстично в условията на пандемия въпреки усилията на МВР, прокуратура, съд и неправителствени организации. Дано новата институция помогне, ако бъде приета от законодателя.

В България е национален спорт да шамаросаш жената. Докато в близкия парк тичат двама-трима, в околните блокове поне 10 псуват, бият и тормозят половинките си. И някак това се приема за нормално от насилника, от жертвата, от съседите, от близките.Робската психика не може да бъде изкоренена толкова лесно. Лошите икономически условия и слабата държава пречат на пострадалите да избягат от ада.

Но с предложените промени домашно насилие ще бъде и психическият тормоз. Рискуваме мъжете, жертви на домашно насилие, да се увеличат рязко. Ако например жената се обади на 112 и каже “Той ме бие”, може да последва ново обаждане, този път от него, за психическо насилие: “Тя ме обижда, постоянно ме критикува и ми срива авторитета”. И тогава институциите ще се чудят кого и от кого да защитават.

Вижте материала по темата тук.