Press "Enter" to skip to content
banner
АЛПРО ЕООД
Продажба, инсталация, монтаж и поддръжка на хардуер и софтуер
Изработка и поддръжка на сайтове и други дейности в областта на ИТ
тел: 0884174616
ел. адрес: alpro@abv.bg

Южна Корея два пъти е искала Сечкова за почетен консул

Виолета Сечкова е на 34 години. Бивш водещ и модел

© Скрийншот

Виолета Сечкова е на 34 години. Бивш водещ и модел

Южна Корея два пъти е поискала Виолета Сечкова да бъде почетен консул на страната в България. Това е станало с ноти през юли и октомври миналата година, съобщава сайта „Клуб З“, позовавайки се на отговори от външно министерство.

На вчерашното си заседание кабинетът гласува Виолета Сечкова да бъде почетен консул на Южна Корея в Пловдив. Бившата водеща и модел е приятелка на Александър Сталийски, който е близък до премиера Бойко Борисов.

В началото на юли миналата година от Южна Корея изпращат първата нота с предложение Сечкова да бъде почетен консул в Пловдив. Оказва се, че има пропуски в документите й – данни за консулския й окръг и адреса на нейната бъдеща канцелария. След отстраняването на всички процедурни пречки Република Корея изпраща втора нота на 29 октомври, придружена с официално писмо от южнокорейския външен министър Канг Кьонг-хуа. В него тя пише, че има „пълна вяра в способностите и интегритета“ на Сечкова.

Изданието се позовава на дипломати, според които приемащата държава – България, е нямало как да не даде съгласие, защото това е знак за обтягане на двустранните отношения. Отказ е допустим, ако предложеният за длъжността е заплаха за националната сигурност.