Press "Enter" to skip to content
banner
АЛПРО ЕООД
Продажба, инсталация, монтаж и поддръжка на хардуер и софтуер
Изработка и поддръжка на сайтове и други дейности в областта на ИТ
тел: 0884174616
ел. адрес: alpro@abv.bg

Ревнивецът Бочката обезобразил любимата, обжалва 12 г. затвор (снимки)Снизхождение поиска днес в пловдивския апелативен съд Богоя Богоев от с. Ръжево, който направил да убие любимата и свой съперник. На първа инстанция ревнивецът по прякор Бочката получи 12 г.

„Съжалявам“, каза той в залата, но не пожела да даде обяснение за кървавата драма, разиграла се на 16 септември м.г. Тогава 63-годишната Росица Горнишка, по която бил увлечен, отишла да пазарува със съселянина си Лазар Лазаров. Жената го помолила за помощ, тъй като трудно се придвижвала. 

Бочката ги видял и изпаднал в ярост. Върнал се вкъщи, ударил няколко чаши алкохол, а след това отишъл до дома на Горнишка. Свалил катинара от пътната врата и сложил нов. 

Когато Росица и Лазар си дошли от покупки, не могли да отворят. Лазаров прескочил оградата, за да търси ключ за втората врата. През това време пристигнал Богоя .

„Къде ми е катинарът, не мога да си вляза в къщата“, обърнала се към него Горнишка. Бочката извадил кухненски нож и я намушкал в лицето. 13-сантиметровото острие пробило едната буза и опряло в другата. Бликнала кръв като от фонтан.

Жертвата се разкрещяла от болка, а ревнивецът замахнал втори път, пробождайки я в гърдите. Горнишка се свлякла на земята.

„Тебе те убих, сега ще довърша и него“, извикал Богоев и нападнал Лазар, който дошъл на помощ на Росица.

Бочката замахнал към корема му, но мъжът успял да отбие удара и хукнал, а нападателят го последвал. На улицата му нанесъл общо 6 рани по краката. 

Жители на Ръжево се притекли и разтървали съперниците.

„Майка ми претърпя животоспасяваща операция, тъй като бе засегнат белият й дроб. Лежа цял месец в болница. Лицето й е обезобразено от белег, който ще й остане за цял живот“, каза пред „24 часа“ Калинка Крумова, дъщеря на Горнишка.

Самата пострадала не присъства днес в залата заради влошено здравословно състояние. Адвокатката й Сузана Алекова настоя 12-годишната присъда на Богоев да бъде завишена.

Очаква се съдът да излезе с решение до месец.