Днес

Ицо Хазарта: Докато дойде моя ред за ваксина или няма да има вирус, или няма мен да ме има

Много искам да се ваксинирам срещу COVID-19 и бих посъветвал всеки човек, който има тази възможност, да го направи, но много ме притеснява, че докато дойде моя ред или няма да има вирус, или няма да ме има мен“. Това коментира тази вечер пред Би Ти Ви рапърът Христо Петров, известен като Ицо Хазарта.

Той обясни, че осъзнава сериозността на пандемията и именно заради това се притеснява, че в България ваксинирането не върви с бързи темпове. „В Румъния и Сърбия нещата се случват няколко пъти по-бързо оттук, а там не живеят извънземни, там също живеят хора“, коментира още той.

Повод за гостуването му в Би Ти Ви беше емоционалният му статус във „Фейсбук“ миналата сряда след изказването на здравния министър проф. Костадин Ангелов, че ресторантите и заведенията не са приоритет на властите. „Не мога да приема, че човек на такова високо ниво да каже на някой българин, че той не е приоритет. Всеки българин е приоритет. Ние сме една шепа хора и всички сме зависими един от друг“, коментира днес Ицо Хазарта.

Той изрази съжаление за това, че собствениците на заведения са критикувани дори заради това, че питат кога пак ще могат да работят. „Създава се едно настроение в обществото, че е нахално да питаш и подценяваш вируса. Много е рейтингово да кажеш „Стига си ревал“, но то не води до никъде“, коментира той.