Любопитно

Путин: Не зная за какъв басейн става дума

Р уският президент Владимир Путин отрече да е собственик на луксозната резиденция на Черно море, както твърди опозиционерът Алексей Навални, съобщава БТА.

Екипът на Навални публикува в „Ютюб“ миналата седмица видео, в което твърди, че огромният дворец, близо до град Геленджик на брега на Черно море, принадлежи на Путин.

Президентът на Русия днес каза, че тези слухове се разпространяват вече над 10 години и целят да промият мозъците на руснаците.

Навални контраатакува, показа „двореца на Путин“

„Тази информация се раздува вече повече от 10 години. И сега имаше удобен случай, сглобиха всичко и решиха с всички тези материали да промият мозъците на нашите граждани, пуснаха в интернет някакви филми и видеоклипове“, каза Путин.

„Не съм гледал филма, защо нямах време. Нищо от това, което е представено в него като мое имущество, не принадлежи на мен или на близките ми“, допълни Путин на онлайн среща с руски студенти.

Той изтъкна също, че по отношение на всяка подобна недвижима собственост трябва да има някакви документи, данни за финансови преводи, поне някаква регистрация при нотариус или в електронен вид.

Песков: Не е възможно да се разклати ситуацията в Русия

„А какво има вместо това? Публикуваха снимка как плувам бътърфлай в някакъв басейн, където никога не съм бил. Не зная за какъв басейн става дума, но плувах така в Енисей през 2016 г. В такива случаи това е просто компилация, монтаж“, заяви президентът.

Междувременно привържениците на намиращия се в затвора опозиционер Алексей Навални призоваха за нови демонстрации в цялата страна следващата неделя, предаде Франс прес. Призивът бе отправен два дни след национални демонстрации с безпрецедентен мащаб, организирани с искане за освобождаване на Навални.

В демонстрациите в Москва се включиха над 20 000 души. Това е рекорд от няколко години насам за неразрешена акция в руската столица. Имаше и масова мобилизация в повече от 100 руски града, което обикновено не се случва така лесно.