Бизнес

Experian България e единствената IT компания с престижното международно отличие „Топ Работодател“

За трета поредна година Experian България получи престижното признание „Топ работодател“ от международния Top Employers Institute. След независим одит, Experian България е единствената IT компания в страната, отличена в тазгодишната класация. Top Employers Institute е създаден преди повече от 30 години, като сертифицира компании в 120 държави.

Годишното проучване на Top Employers Institute изследва стратегиите на компаниите по отношение на хората и отличава най-добрите с високото отличие. Проучването се фокусира върху 6 области: създаване на стратегия за хората, създаване на насърчаваща работна среда,  привличане на колеги, развитието и ангажирането им, обединяване и изграждане на култура на доверие, включване и социална ангажираност.

Сертификат за Top Employer получават само работодатели, които отговарят на високите критерии да имат налични иновативни практики и решения, да ги прилагат консистентно в организацията и непрекъснато да ги подобряват и надграждат.

„Нашите колеги са нашето вдъхновение“ – коментира Корнелия Венева, директор Човешки ресурси на Experian за България. „Имаме удоволствието да работим с активни, положителни и целеустремени колеги, които са водени от идеята да намерят смисъл и да оставят следа в продукта, който разработват, в услугата, която предоставят и в обществото, към което принадлежат. Именно благодарение на Experian хората, както и на – талантливия екип „Човешки ресурси“, успяваме да реализираме идеите и да вървим заедно в посока да даваме пример за изключителни работодателски подходи“.

Някои от идеите, които Experian България реализира за служителите си през последните години са проектът FlexWork за гъвкаво работно време и пространство, както и вътрешна академия за развитие на бизнес и технически умения като част от културата на учеща организация.

Компанията беше отличена като Топ работодател също и в други страни, където Experian присъства като Испания, Великобритания, Австралия и Сингапур.

 

За Experian

Experian e глобален лидер в предоставянето на информация и аналитични решения. Във важните моменти в живота – закупуване на дом или кола, изпращане на дете да учи в университет, разрастване на бизнеса – ние даваме сигурност и възможност на потребителите и нашите клиенти с увереност да управляват своите данни. Помагаме на хората да имат финансов контрол и достъп до финансови услуги, бизнеса да взема по-интелигентни решения и да се развива, кредитните институции да отпускат заеми по-отговорно и организациите да предотвратяват измами и престъпления.

В Experian работят 17,800 служители в 45 държави и всеки ден инвестираме в нови технологии, талантливи хора и иновации, за да помогнем на нашите клиенти да се възползват максимално от всяка възможност. Experian plc е регистрирана на Лондонската стокова борса (EXPN) и е част от индекса FTSE 100.

Офисът в България е основан през 2004 г. Тук работят над 1000 професионалиста.

Повече информация ще намерите на: www.experian.bg или Facebook: Experian Bulgaria