Press "Enter" to skip to content
banner
АЛПРО ЕООД
Продажба, инсталация, монтаж и поддръжка на хардуер и софтуер
Изработка и поддръжка на сайтове и други дейности в областта на ИТ
тел: 0884174616
ел. адрес: alpro@abv.bg

Коронавирусът по света: Байдън върна ограниченията за пътуващи от ЕС

Петима протестиращи и трима служители на реда бяха ранени по време на масови протести в северния ливански град Триполи, съобщиха „Ройтерс“ и ТАСС, позовавайки се на китайската агенция „Синхуа“.

Според агенцията демонстрантите са се събрали около сградата на градския съвет с искане за отмяна на карантинните мерки, въведени заради пандемията от коронавируса, върху който много от протестиращите хвърлят вината за влошаването на благосъстоянието им и на общата икономическа ситуация в страната.

Протестиращите започнали да замерят полицаите и правителствената сграда с камъни и да трошат паркирани на главния площад на града автомобили. В отговор служителите на реда използваха сълзотворен газ и палки за разпръсване на тълпата. Десетки демонстранти бяха задържани от полицията. В района на безредиците бяха видени да се разполагат сили на армията, изпратени, за да овладеят ситуацията, посочва „Ройтерс“.

На 21 януари Висшият съвет за отбрана на Ливан удължи въведеното седмица по-рано здравно извънредно положение в страната до 8 февруари. Към днешна дата в Ливан са регистрирани 282 249 заразени с COVID-19 и 2374 починали от заразата, отбелязва ТАСС. /БТА

Коронавирусът по света: Байдън върна ограниченията за пътуващи от ЕС

© Reuters