Бизнес

Enterprise Mobility – еднопосочен път за малки и средни бизнеси

Компаниите от всякакъв размер са започнали да интегрират решения за мобилност (Еnterprise Мobility (EM)) в своите работни процеси, за да се възползват от гъвкавостта и мащабируемостта, която предлагат. Въпреки това много малки и средни бизнеси все още не са склонни да прилагат стратегия за мобилност.

Въпросът, на който много малки и средни предприятия се стремят да отговорят – и този, който е интересен за изследване – е как мобилните решения и по-специално управление на мобилни устройства могат да бъдат ефективно интегрирани с инфраструктурата на МСП.

Като се има предвид, че броят на активните мобилни устройства се увеличава с всеки изминал ден, много фирми избират да използват такива устройства за важни операции. Служителите вече не се ограничават от физическото си присъствие на работното си място или дори на офиса си, тъй като те могат да използват мобилните си устройства, платформи и приложения за достъп до всичко, от което се нуждаят.

Има много оперативни предизвикателства, с които мобилните устройства могат да се справят ефективно, включително достъп до файлове и данни от всяка точка на офиса или в движение. Освен това, тъй като бизнеса бързо възприема политиките и технологиите на BYOD, потенциалното използване на личните устройства също се увеличава. Малките и средни предприятия могат да интегрират решенията на Еnterprise Мobiliy като начин да отговорят на подобни предизвикателства и в същото време да повишат производителността си и да запазят персонала си доволен. Eдин от най-добрите примери на българския пазар за бизнес мобилни решения са Soft1 SFA и Soft1 360.

 

Малък и среден бизнес и Enterprise Mobility

Очевидната разлика между малките и средните предприятия и големите бизнеси, когато става въпрос за приемане на решения за мобилност, е мащабността. В МСП обикновено не работят специализирани ИТ експерти, а в големите предприятия обикновено имат цял ​​специализиран IT отдел. В резултат на това предприятията могат да оценят и интегрират тази технология и да настроят съответните работни процеси и политики по-лесно и сигурно.

От друга страна, МСП имат по-голяма гъвкавост при определяне на своите приоритети, тъй като обемът на задачите и въпросите, които трябва да бъдат решени, е значително по-малък. Тъй като малките и средните предприятия използват по-малко мобилни устройства от големите предприятия, управлението на мобилността може да бъде по-малко строго, като същевременно гарантира, че се прилагат най-добрите практики.

Що се отнася до това как МСП могат ефективно да се възползват от мобилните решения, управлението на устройството е първото преимущество. Управлението на мобилните устроиства (MDM) ви позволяват да гарантирате, че всяко едно от интегрираните решенията, във вашата инфраструктура, работи както сигурно, така и ефективно.

Второто предимство е сигурността, вие трябва да защитите всичко устройства от външна и вътрешна заплаха, които могат да възникнат от неправилна употреба на мобилни устройства.

 

За SoftOne Bulgaria: SoftOne Bulgaria е местният офис на SoftOne Technologies S.A., член на Olympia Group, лидер в разработването и предлагането на софтуерни продукти и услуги за бизнеса. Компанията оперира в Гърция, Кипър, България и Румъния и се радва на голям успех – клиентска база от над 40 000 компании, както и мрежа от над 500 специализирани партньори. Използвайки дългогодишния си опит, съвременни технологии и цялостно разбиране за пазара, SoftOne България разработва модерни продукти, облачни услуги и Enterprise Mobility решения и така помага на клиентите си да променят начина си на работа. За повече информация посетете https://www.softone.bg/ 

За Olympia Group: Olympia Group, основана от Панос Германос, представлява международна инвестиционна група със силно присъствие в 11 държави. Осемте компании в групата са лидери в различни бизнес направления, сред които са търговия на дребно, производство, телекомуникации, предоставяне на технологични продукти, бизнес и товарен софтуер www.groupolympia.com

 

За повече информация:

Яна Пеловска, International Business Manager, +359 899 93 14 96, [email protected]

Димитрис Кирязис, Olympia Group, Corporate Communications Manager, +30 693 6130693, [email protected]