Политика

Заетостта в Китай остава стабилна въпреки влиянието на COVIDПазарът на труда в Китай е успял да се запази стабилен през 2020 г., с общо добавените 11,9 милиона работни места в градовете, надвишавайки планираната цел от 9 милиона, стана ясно от данни, публикувани от Министерството на човешките ресурси и социалното осигуряване, предаде Радио Китай.

Нивото на безработица в градските райони е спаднало до 5,2% през декември, след като достигна историческите 6,2% през февруари миналата година.За да смекчи негативния ефект от пандемията, Министерството представи 28 нови политики през 2020 г., включително намаляване на определени осигурителни вноски на компаниите работодатели с 1,54 трилиона юана (238 милиарда долара).

Китайското правителство също така положи много усилия и вложи огромни ресурси в насърчаването на предприемачеството и иновацията, включително повишаване на кредитния лимит за предприемачи и отмяна на редица административни такси.

Въпреки това, пазарът на труда все още е изправен пред несигурно бъдеще, заради спорадичните случаи на COVID-19 и нестабилната външнотърговска среда.