Бизнес

Платформата за търговия – eToro излиза от звездна година на растеж

Платформата за търговия – eToro излиза от звездна година на растеж, тъй като начинаещите търговци търсят нови пътища към финансовите пазари, включително търгуване с криптовалути.

Онлайн брокерската фирма приключи 2020 г. с брутен приход от 600 милиона долара, като общият обем на търговията нарасна с 40% до 1,5 трилиона долара.

Описвайки фирмата си като технологична компания и мултирегулиран брокер, изпълнителният директор Йони Ассиа каза:

През последните няколко години се наблюдава бърз ръст в броя на служителите на eToro, което отразява както глобалното ни разрастване, така и нарастването на предлаганите от нас продукти и клиентска база.

eToro управлява успешна платформа за социална търговия в продължение на няколко години, позволявайки на начинаещите търговци да имат достъп до валутните, стоковите и акционерните пазари. През 2019 г. платформата се разшири до цифрови активи, като стартира криптообмен и осем маркови стабилни монети.

Въвеждането на услуги за цифрови активи е отчасти отговорно за бързия растеж на eToro през последната година. По-рано този месец борсата предупреди потребителите, че крипто търговията може да стане ограничена поради „безпрецедентно търсене“.

Предупреждението дойде най-вече заради Биткойн (BTC), който разби рекордите със своите близо 42 000 долара, а по-широкият пазар на криптовалути за първи път достигна оценка от 1 трилион долара.

Ассиа заяви, че 2020 г. е била „голяма година за акциите“, но заяви също, че 2021 г. досега е „доминирана от крипто заглавия“. Той твърди, че обемите на крипто търговия в неговата фирма са се увеличили повече от 25 пъти в сравнение със същия период на миналата година.

eToroX, платформата за цифрови активи на компанията, генерира 670 милиона долара в обем във вторник, според CoinMarketCap. Това го поставя в топ 20 на най-големите борси по обем.

Според Finance Magnates, оценката на вторичния пазар на eToro е нараснала до над 2,5 млрд. долара, като се е увеличила повече от три пъти от 2018 г. насам.