Политика

10 криминално проявени задържани при спецоперация във ВарненскоБлизо 400 лица и 253 коли са проверени в рамките на специализирана полицейска операция проведена във вторник. 

Проверките са извършени в селата Синдел и Дъбравино, а в операцията участваха и контролни органи от ОДБХ – Варна, Регионална дирекция по горите – Варна, ЕРП – Варна, съобщават от пресцентъра на полицията в морския град. В хода на специализирана полицейска операция по противодействие на конвенционалната престъпност, проведена на 26.01.2021 г. под наблюдението на прокуратурата на територията на община Аврен – в селата Синдел и Дъбравино, служителите от ОД на МВР Варна провериха 398 лица и 253 МПС. Установено е 1 лице, обявено за общодържавно издирване за установяване на адрес, задържани и профилактирани са 10 лица с криминални прояви.

Документирана е кражба на лозопръскачка, водоструйка и др. вещи от частен дом в с. Бенковски, общ. Аврен. Установени са извършителите на деянието – двама мъже – на 36 и 30 г. от с. Бенковски, които са задържани за срок до 24 ч., част от вещите, предмет на кражбата, са намерени и приложени към заведената по случая преписка. Извършени са 5 проверки по линия „Контрол на общоопасните средства“, при които не са констатирани нарушения. Съставени са 1 акт и 3 бр. фиша по ЗДвП.

При съвместните проверки със служителите от ЕРП – Север в с. Синдел са започнати 4 бр. досъдебни производства за неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа.
При съвместните проверки с РДГ – Варна са съставени 4 АУАН за установени нарушения по Закона за горите – 2 бр. нарушения за установени 0,5 кубика дървен материал без документ за произход и 2 бр. нарушения за установени 0,5куб. метра дървен материал без контролна горска марка.

При съвместните проверки със служителите на ОДБХ – Варна е съставен 1 бр. АУАН за установено нарушение.