Днес

Кратки новини: Делото за побоя над Слави Ангелов започва на 25 февруари

Кратки новини: Делото за побоя над Слави Ангелов започва на 25 февруари

© Юлия Лазарова

p:first-of-type::first-letter { float: none; font-size: 17px; line-height: 1.42em; padding: 0; } ]]> Кратки новини“ е рубрика на „Дневник“, в която редакцията събира новините, за които няма да бъде написана статия, но е важно да бъдат отбелязани.Делото за побоя над Слави Ангелов започва на 25 февруари

Разпоредителното заседание в Специализирания наказателен съд по делото за побоя над журналиста Слави Ангелов приключи с отхвърляне на исковете и на жертвата, и на подсъдимите за връщане на делото в прокуратурата, съобщи БНТ. Според защитата на Ангелов събраните доказателства сочат, че обвинението трябва да е по-тежко. Подсъдимите Бисер Митрев и братята Никола и Георги Асенови не признават вината си, добавя „24 часа“. Слави Ангелов беше нападнат и пребит пред дома си на 17 март 2020 г. вечерта. Тримата подсъдими бяха са обвинени за организирана престъпна група, нанасяне на средна телесна повреда и притежание на кокаин.

Партията на Александър Томов започва подписка за издигането на Радев за втори мандат

Лидерът на Движение „Заедно за промяна“ Александър Томов обяви, че започва подписка за издигането на Румен Радев за втори президентски мандат, съобщава БНР. Целта му е до края на март инициативата да приключи със събирането на достатъчно подписи. От прессекретариата на държавния глава са отговорили на националното радио, че не е водена комуникация с тях и президентът не е информиран за инициираната подписка.

Почина бившият кмет на Велинград Фидел Беев

Бившият кмет на Велинград Фидел Беев е починал от коронавирус, съобщават местните регионални медии. Той е починал на 59-годишна възраст. Беев бе кмет от 2003 до 2005 г., след което стана депутат от ДПС, като беше избран от район Пазарджик. Като народен представител той бе обвинен в превишаване на права и злоупотреба с власт и за сключване на неизгодни сделки за гориво, докато е бил кмет на курорта. Софийският апелативен съд първоначално го осъди по първото обвинение, като постанови 3 години и половина затвор, но Върховният касационен съд върна делото за ново разглеждане на втора инстанция. Ефективното наказание беше отменено и Фидел Беев остана само с условна присъда.