Press "Enter" to skip to content
banner
АЛПРО ЕООД
Продажба, инсталация, монтаж и поддръжка на хардуер и софтуер
Изработка и поддръжка на сайтове и други дейности в областта на ИТ
тел: 0884174616
ел. адрес: alpro@abv.bg

Личност с авторитет, която споделя идеите на ДПС – основен критерий за кандидат-депутатите

Личност с авторитет, която споделя идеите на ДПС - основен критерий за кандидат-депутатите

© ДПС

И ДПС започва официални номинации за народни представители за парламентарните избори на 4 април. Сред критериите за номинации е кандидатът да бъде избираема личност с обществен авторитет, която споделя идеите на ДПС и на либерализма. Стартът на кампанията бе даден на заседание на Централния съвет на ДПС, което се проведе онлайн тази вечер.

От години неофициално се говори, че решенията в ДПС, в т.ч. и за окончателната подредба на първите места в листите, в крайна сметка се вземат от почетния председател Ахмед Доган и много малък кръг хора. Сред спекулациите са, че в парламента отново ще бъдат основни лица като Мустафа Карадайъ, Йордан Цонев, Хамид, Хамид, Халил Летифов, Нигяр Джефер и др., но никой не коментира дали бизнесменът Делян Пеевски, който традиционно не ходи на заседанията на парламента, отново ще бъде кандидат за депутат.

Тази вечер ръководството е дало насоки на структурите за провеждане на заседанията за номинации – да са онлайн или на открито и закрито, но при спазване на всички противоепидемични мерки. Въпреки коронавируса ДПС предложи на другите партии законови промени, с който се разрешават партийните предизборни събития при разпоредбите, важащи на концерти, кинопрожекции и театрални представления – с 30 на сто заетост, но ГЕРБ първо прие, а после отхвърли идеята.

На заседанието председателят на ДПС Мустафа Карадайъ се обърна към структурите и заяви, че времето е депесарско – политическото и историческото, съобщи партийният пресцентър. В изказването си лидерът е казал, че политическото време изисква от ДПС да изпълни програма за управление на страната, а историческото – залага тези избори като едни от най-важните след 1989 г. Той е формулирал и задача пред ДПС – да възстанови нормалността в политиката, да възстанови демокрацията и държавността и да изгради системите да функционират.

През декември, когато бе преизбран за лидер, Мустафа Карадайъ поиска ДПС да участва в изпълнителната власт. Днес той бе избран и за председател на изборния щаб на партията.

Личност с авторитет, която споделя идеите на ДПС - основен критерий за кандидат-депутатите

© ДПС