Политика

19 г. затвор за млад мъж, убил майка си в добричкото село Честименско (Обновена)Наказание от 19 години лишаване от свобода получи 26-годишният К.Р., предаден на съд от Окръжна прокуратурата-Добрич, за това, че на 1 декември 2018 г. в село Честименско, област Добрич, умишлено е умъртвил майка си. Той бе осъден от състав на Добричкия окръжен съд, който го призна за виновен.
К.Р. живеел в селото заедно с родителите си, Г.И.,с която живеел на съпружески начала, и с двете си деца. На 1 декември 2018 г. около 20.30 ч. К.Р. и Г.И. отишли на гости при съседите си, където К.Р. употребил алкохол. Около 3 ч. двамата се върнали в дома си. До този момент отношенията им били нормални и между тях не е възниквал конфликт. Г.И. отишла в стаята, в която спели и оправила леглото, след което К.Р. също влязъл и започнал безпричинно да й нанася удари с ръце. Г.И. избягала в съседна стая, в която била майката на К.Р. – Р.А., но мъжът последвал жена си и продължил да й нанася удари и да я обижда. Майката се опитала да се намеси, за да защити снаха си, но К.Р. продължавал да удря Г.И. Двете жени успели да отидат в стаята, в която спят децата, и се опитали да затиснат вратата. К.Р. обаче ги изблъскал и отново ударил първо жена си, а след това нанесъл удар с юмрук по главата на майка си и я блъснал, вследствие на което тя залитнала към стената и паднала безжизнена на земята. Г.И. отишла незабавно при съседите и разказала случилото се. Обадили се на телефон 112 и не след дълго пристигнал екип на „Спешна помощ”, който констатирал смъртта на Р.А.
От назначената съдебномедицинска експертиза се установило, че вследствие на нанесените удари, майката е получила травматичен кръвоизлив под меките мозъчни обвивки, довел до остра сърдечна и дихателна недостатъчност, в резултат на което е настъпила смъртта й.
Присъдата на Добричкия окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативен съд-Варна.