Любопитно

Видео показа отвътре "Двореца на Путин"

Ж урналисти заснеха отвътре „Двореца на Путин“, за който разказа разследване на опозиционера Алексей Навални.

Видео, публикувано в канала в Телеграм Mash показва, че е завършена само основната конструкция на сградата, а вътре строителните работи продължават.

Строители казват, че сградата ще бъде завършена най-рано след 5 години.

По-рано днес агенция Ройтерс съобщи, че документалният филм на Навални „Дворец за Путин“

е бил гледан над 100 милиона пъти в YouTube, по данни на платформата за споделяния на видео, предаде БТА.

Филмът показва и разказва за помпозната и строго охранявана резиденция на Владимир Путин на брега на Черно море, за която руският президент твърди, че не е негова. Дворецът е изграден в италиански стил, а имението разполага с подземна хокейна площадка, както и с казино, плувен басейн, театрален салон и т.нар. аква-диско. Последното название е вдъхновило създаването на музикален видеоклип с името „Аквадискотека“, привлякъл досега три милиона гледания в YouTube.

Навални бе арестуван незабавно при завръщането си в Москва от Германия, където се възстановяваше от отравянето. Сега той излежава 30-дневна присъда за нарушения на условна присъда по дело, което според него е изфабрикувано.

Миналата седмица той пусна в мрежата новия си филм „Дворец за Путин“ и призова съмишлениците си да излязат на протести срещу режима – нещо, което се случи в събота в много руски градове и беше посрещнато с насилие от полицията. Приближени на Навални продължават да рекламират филма в опит да накарат хората за нови демонстрации, този път в неделя.

По темата