Днес

Костадин Ангелов: Разменихме си есемеси с Ицо Хазарта, разбрах че е изключително стойностен човек

Мисля, че той вече повече от всички разбира основанията, които влагам аз по отношение на мерките. Ние си разменихме с него есемеси, където изразих желанието си за среща, от неговия отговор аз разбрах че е той е един изключително добър български творец и изключително стойностен човек.“

Това заяви министърът на здравеопазването Костадин Ангелов в предаването „Панорама“ за задочния му спор с рапъра Христо Петров, известен като Ицо Хазарта. В отговор на въпрос дали ще се срещат – Ангелов каза само, че „имаме кореспонденция и там сме уточнили позициите си“.

Спорът между двамата започна след публикация на рапъра във „Фейсбук“ по повод изказването на здравния министър, че ресторантите и заведенията не са приоритет на властите. По повод на това Хазарта написа, че тонът на управляващите към нормалните хора и бизнеса е „плюнка в лицето“ (Повече тук) Последва задочна размяна на реплики, в която изпълнителят обясни позицията си и че тя не е свързана с отварянето на заведенията, а с отношението на властта и здравния министър към ситуацията. Той изрази притеснение и от бавните темпове на ваксинация в страната и, че докато дойде неговият ред да бъде ваксиниран или вирусът може вече да е изчезнал, или него няма да го има. По повод изявите му – Ангелов каза, че ще го покани на среща, а онлайн издания, подкрепящи властта атакуваха с обидни публикации певеца.

На въпрос дали ще е кандидат за депутат от ГЕРБ на предстоящите парламентарни избори Костадин Ангелов обясни, че тези разговори предстоят и до този момент такъв не е воден с него.

Колко са случаите на заразени с британския вариант на коронавируса в България четете тук.
От кой вариант на заразата се притесняват повече здравните експерти четете тук.
Кога ще започне ваксинирането на средностатистическите българи четете тук.
Колко и какви ваксини ще получи България четете тук.