Press "Enter" to skip to content
banner
АЛПРО ЕООД
Продажба, инсталация, монтаж и поддръжка на хардуер и софтуер
Изработка и поддръжка на сайтове и други дейности в областта на ИТ
тел: 0884174616
ел. адрес: alpro@abv.bg

Лъчезар Борисов: 95% от инвеститорите у нас са готови да реинвестират„Трябва да продължим мерките към бизнеса за компенсации. Ние непрекъснато сме в контакт с министъра на здравеопазването и браншовите организации, ако има промяна в позицията за по-ранно отваряне, това ще стане ясно“, това каза по NOVA NEWS Лъчезар Борисов, министър на икономиката.

95% от инвеститорите в България са готови да реинвестират. Оставаме в играта на по-сериозните инвестиционни интереси, като е възможно това да е от автомобилната индустрия“, информира още министърът на икономиката.„Разплащането по мярката за 24 лева продължава, за ноември и декември ангажиментът на държавата е изпълнен. Ако е имало забавяне, това е било системна грешка“, уточни министърът.

„Нивото на безработицата е под 7% през изминалата година, сега е 7%, като това е едно от постиженията на правителството, имайки предвид какво е положението в останалите европейски страни“, информира още Лчезар Борисов.

Той увери, че банковият сектор стои изключително добре, с намалени печалби, но стабилни и ще използват печалбите си за резерв.

„България приложи най-либералните мерки. Зимният туризъм работи, дори и с ограничения, докато в много страни в Европа това не е факт“, заяви още Борисов.