България

Франция осъди доживот изрода Олег Чиков

Френски апелативен съд потвърди присъдата на наш циганин за убийство и изнасилване. Олег Чиков е осъден на доживотен затвор, като поне 22 години от тях трябва да излежи при строг режим, съобщи „Франс 3“.

Чиков е признат за виновен за извършеното от него през 2013 г. брутално убийство на 70-годишен французин и изнасилването на неговата 60-годишна съпруга. Циганинът от Гоце Делчев влязъл през нощта на 4 срещу 5 октомври 2013 г. в къщата на спящото семейство.

Първо убил съпруга, а след това брутално изнасилил съпругата. Пристигналите на мястото полицаи били шокирани от бруталността на престъплението.

Олег Чиков имаше и няколко присъди в България. Припомняме, че през 2018 г. той бе екстрадиран във Франция.

При арестуването му на границата с Гърция бе установено, че мъжът е издирван от прокуратурата в гр. Шалон Сюр Саон (Франция) за 4 престъпления – убийство,изнасилване на млада жена , опит за убийство, повторно изнасилване и проникване в жилище.

Френските власти са разкрили, че той е извършителят по рядък ДНК алел, намерен в двете жилища, където са извършени престъпленията.

След нови анализи е бил установен пълен генетичен профил от кърпичка, намерена в жилището на възрастното семейство.

Профилът е бил изпратен на няколко държави и така на 22 януари 2017 година бил получен положителен отговор от българските власти, че този профил принадлежи на Олег Чиков.

Тогава той не бил открит на българска територия, но малко след това попаднал в ареста за блудството 15-годишна в Гоце Делчев. При ареста Чиков разказал пред полицията, че е невинен и че момичето поискало от него пари за лещи, като сама му предложила секс.

Той отказал и искал да я заведе при баща й, но семейството вече било уведомило органите на реда и той нямало как да се защити, затова решил да избяга в Гърция, но бил заловен.