Press "Enter" to skip to content
banner
АЛПРО ЕООД
Продажба, инсталация, монтаж и поддръжка на хардуер и софтуер
Изработка и поддръжка на сайтове и други дейности в областта на ИТ
тел: 0884174616
ел. адрес: alpro@abv.bg

Tesla увеличава капацитета на гигафабриката си в ШанхайАмериканската компания Tesla планира да увеличи годишния производствен капацитет на шанхайската си гигафабрика през тази година от 250 хиляди автомобила на 450 хиляди, на фона на засиления интерес в Китай и зад граница към седаните и кросоувърите местно производство, предаде Радио Китай.

Китай е един от най-големите пазари на Tesla през последните години. Данни на местната автомобилна асоциация показват, че миналата година са били продадени близо 140 000 автомобила Model 3, произведени в Китай, което го прави най-популярния електрически автомобил в страната.Това помогна на Tesla да достави 500 000 автомобили по целия свят през 2020 г., с 36% ръст на годишна база, въпреки трудностите, причинени от епидемията.

Освен шанхайския си завод, американската компания работи по изграждането на капацитета в Берлин и Тексас, като тамошните фабрики се очаква да заработят през тази година.

По-рано този месец Tesla започна доставките на модел Y. Автомобилният производител стартира износа на Model 3 от Китай за Европа през октомври и ще продължи с доставките за други азиатски страни през тази година.