Днес

Ресторантьор: Зад решението на правителството стоят лобистки интереси или държавническо безхаберие

Подозирам, че зад решението на правителството да остави заведенията затворени през февруари стоят лобистки интереси или държавническо безхаберие. Това е скандално, неморално и неправилно решение. Как така едни бизнеси отварят, а други не? Честно ли е ресторантите да не работят, но тези в хотелите да са отворени? Това попита в ефира на Би Ти Ви управителят на няколко заведения Станислав Димитров.

Той обясни, че ресторантите, които ръководи, ще отворят врати утре в знак на протест, но не знае колко още заведения ще се включат в акцията. Причината е, че между собствениците и персонала трябва да има пълно единомислие, тъй като и двете страни най-вероятно ще бъдат глобени.

„Категорично се мери с двоен аршин. Има ресторанти извън хотели, които работят. Като правиш по 5-10 хил. лева оборот на ден, какъв е проблемът да платиш 1000 лв. глоба“, каза Димитров.

Той изрази притеснение какво ще стане с персонала му, тъй като очаква част от него да напусне, „защото ги будалкат трети месец, че ще им платят нещо, като това са жалки подаяния, които нямат общо с доходите, за които те работят“.

„Шаманите от националния щаб за борба с коронавируса са решили да търколят на жертвеника ресторантьорския бизнес и по този начин да решат проблема“, добави Станислав Димитров.