Днес

ЦСКА осъществи нова сделка на свой играч в Серия А

ЦСКА осъществи нова сделка на свой играч в Серия А

© LAP.BG

Българският национал Валентин Антов вече е играч на „Болоня“. От италианския клуб съобщиха, че привличат 20-годишния бранител на ЦСКА под наем до края на сезона, като в договора има задължителна клауза за откупуване при изпълнение на определени условия.

Пръв новината съобщи журналистът на „Скай спортс“ Джанлука ди Марцио. Според информацията стойността на сделката е 500 хиляди евро, като червените ще получат 3 милиона при бъдещ трансфер.

По-късно от ЦСКА също обявиха преминаването на Антов в „Болоня“.

„Към най-добрия български бранител имаше засилен интерес и от други клубове, но „Болоня“ бяха изключително настоятелни в последните дни на трансфeрния прозорец и в крайна сметка Антов прие предизвикателството да демонстрира таланта си в едно от най-силните първенства на света“, пише в сайта на ЦСКА.

За втори път в последните години червените осъществяват сделка на свой футболист в италианското първенство. В началото на 2019 г. Кирил Десподов премина в „Каляри“ с трансфер, който от ЦСКА обявиха за рекорден, като според transfermarkt.de стойността му е 3.5 млн. евро.

Наскоро Антов остана на второ място в класацията за най-добър футболист на България. Той беше избран за най-добър защитник за 2020 г. През сезона Антов беше втори капитан на ЦСКА.

Единственият българин, който е играл за „Болоня“, е Николай Илиев. Той е част от италианския клуб за два сезона от 1989 до 1991 г.

„Болоня“ е 15-и в Серия А с 20 точки и се намира на пет от зоната на изпадащите.