Press "Enter" to skip to content
banner
АЛПРО ЕООД
Продажба, инсталация, монтаж и поддръжка на хардуер и софтуер
Изработка и поддръжка на сайтове и други дейности в областта на ИТ
тел: 0884174616
ел. адрес: alpro@abv.bg

"Левски" е поискал финансова помощ от Бойко Борисов за стадиона си

"Левски" е поискал финансова помощ от Бойко Борисов за стадиона си

© LAP.BG

Собственикът на „Левски“ Наско Сираков заяви, че се е обърнал към министър-председателя Бойко Борисов с молба за съдействие за завършването на сектор А на стадион „Георги Аспарухов“. По думите му това е станало още през лятото.

В първите дни на новата година пък сините са внесли официално писмо до Министерския съвет, Борисов и областния управител „с молба да ни отпуснат пари за да завършим не само козирката, но и А сектор, защото секторът е построен преди осем години и при всеки дъжд тече“, каза Сираков в гостуването си на „Игра в центъра“.

„Не смятам, че „Левски“ е заслужил по-малко от „Ботев“ (Пловдив) и „Локомотив“ (Пловдив), без по никакъв начин да се стремя да засегна тези два клуба. Напротив – адмирации, че им беше помогнато. Не мога да се примиря обаче, че „Левски“ има нещо незавършено и 12 милиона лева задължения, които висят на шията на клуба“, допълни собственикът на сините.

Миналата година Борисов обяви, че се отказва от купуването на нов правителствен самолет и пренасочи част от парите – 37 млн. лева, за стадионите на двата пловдивски отбора.

„По никакъв начин не обвинявам министър-председателя. Напротив – той е човекът, който гаси всички пожари в България. Моля го да загаси и този. Не е чак толкова плашеща сумата, за да си направим козирка и да си завършим сектора“, каза Сираков.

На въпрос дали успява да държи „Левски“ далеч от политиката, той отговори: „Поне до този момент мисля, че на 100%. Мога да го гарантирам.“

По думите му „Левски“ продължава да се бори за спасението си и спортните резултати са на втори план. Той каза, че клубът има нужда от още минимум един, два, три спонсора. През декември сините представиха „Щрабаг“ и „Палмс бет“ като спонсори.

„До юни натрупаните задължения (след оттеглянето на бившия собственик Васил Божков) са над 5.5 млн. лева. От реклама и спонсорство са влезли 4 милиона. Математиката е проста наука. Далеч сме още от спасението“, заяви той.

Сираков уточни, че заплатите на само трима футболисти – Паулиньо, Найджъл Робърта и Насиру Мохамед, са формирали над 30% от фонд работна заплата в отбора, което е било в тежест. Паулиньо вече беше продаден, а на дневен ред е и евентуалният трансфер на Робърта.

Засега политиката на „Левски“ ще е да привлича футболисти с краткосрочни договори. Целта е да не се избегнат грешки, които да струват скъпо впоследствие, както е било досега.

„Сигурен съм, че ще сме значително по-добре от есента“, заяви Сираков за очакванията си за представянето на отбора. И уточни, че не е променил мнението си, че преследване на участие в евротурнирите в момента не е сред основните задачи. „От Европа може да се изкарат пари, само ако имаш отбор, а иначе – само срамотии.“

Според собственика на „Левски“ детско-юношеската школата работи много добре, започва да се възражда и очакванията му са тя да се отплати.