Любопитно

Нинова: Знаех за изявлението на президента предварително

П оздравяваме Радев и Йотова за решението им да се кандидатират за втори мандат, знаех за изявлението на президента предварително.

Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на пресконференция, предава „Фокус“.

Нинова заяви, че въпросът с кандидатурата на държавния глава ще се обсъжда след парламентарните избори.

„Много въпроси се повдигнаха: защо сега, толкова рано. Това изявление беше необходимо точно в този момент с една цел – да се спрат внушенията, че президентът ще прави собствена партия и ще се явява на парламентарните избори с ясната му и категорична заявка за кандидатиране за втори президентски мандат, той сложи край на тези спекулации. Това беше необходимо сега преди парламентарните избори“, заяви още Нинова.

Лидерът на БСП определи позицията на държавния глава като честна и последователна.

„Президентът постави някои принципи за правене на политика и промяна на порочния модел на управлението на Борисов, заложи ги в речта си като декларация, но за нас това не са само декларации и заявка на принципи, а за нас от четири години са действия с много изстрадани битки“, допълни Нинова.

Стана ясно още, че Изпълнителното бюро на БСП е направило избор за водачите на листите за предстоящите избори. „Две трети от тях са експерти“, обяви още лидерът на партията Корнелия Нинова.

Най-младият от кандидат-депутатите е на 31 години, а най-възрастният – на 68 години. 7 от избраните водачи ще са нови лица в парламента, а 23-ма вече имат стаж в Народното събрание.

Румен Радев ще се кандидатира за втори мандат

Премиерът: Все някой му е виновен на това президентство

Първи реакции след обявеното от президента Радев, че ще се кандидатира за нов мандат

Какво следва на политическата сцена след заявката на Радев