Press "Enter" to skip to content
banner
АЛПРО ЕООД
Продажба, инсталация, монтаж и поддръжка на хардуер и софтуер
Изработка и поддръжка на сайтове и други дейности в областта на ИТ
тел: 0884174616
ел. адрес: alpro@abv.bg

Общините настояват да се отложи новото изчисляване на такса сметСдружението на общините настоява да се отложи въвеждането на новия начин за изчисляване на такса битови отпадъци.

Председателят на сдружението Силвия Георгиева припомни пред депутатите от бюджетната комисия, че изчисляването на таксата на база количество отпадък е обвързано с резултатите от преброяването на населението, което ще се проведе през септември, а не както бе първоначално предвидено – през февруари.„Въвеждането на такса битови отпадъци на количество да бъде обвързано с излизане на официалния доклад от преброяването, т. е. да не се заковават конкретни дати“.

Междувременно на първо четене бюджетната комисия взе решение, че общините, които имат безлихвен кредит от държавата, могат да не го погасяват до два месеца след изтичане на извънредната епидемична ситуация заради Covid-19, съобщи БНР.

Поправката е записана в промените в Закона за мерките и действията при извънредно положение, одобрени на първо четене от водещата комисия.