Press "Enter" to skip to content
banner
АЛПРО ЕООД
Продажба, инсталация, монтаж и поддръжка на хардуер и софтуер
Изработка и поддръжка на сайтове и други дейности в областта на ИТ
тел: 0884174616
ел. адрес: alpro@abv.bg

Еколог: Нужни са гражданска активност и протести за всяко безобразие по Черноморието

Гражданите трябва да са активни и да протестират за всяко едно безобразие по Черноморието. Това коментира в предаването „Алтернативата“ по TV1 екологът Борислав Борисов.

„Институциите в нашата държава не си вършат работата и се оказва така, че ако няма будни и съвестни граждани, които да се ровят в документи и да търсят какви разрешителни са издадени, всичко ще стане толкова бързо и тихомълком, че обикновеният турист ще се почувства много изненадан още през следващия сезон, когато отиде на почивка“, заяви той.

Той напомни, че благодарение на голямата гражданска активност през миналата година беше решено, че трябва да бъде преработен проектът за нов Общ устройствен план на Община Царево, който предвиждаше мащабно застрояване по крайбрежието.

Борисов коментира и строежа над скалите на Синеморец, който вече се издига на три етажа, и съобщи, че строителният надзор на обекта е поверен на фирма, която е собственост на жената на инвеститора, а от общината отказват достъп до документите, свързани със строежа, въпреки публичните твърдения, че всичко е законно.