Press "Enter" to skip to content
banner
АЛПРО ЕООД
Продажба, инсталация, монтаж и поддръжка на хардуер и софтуер
Изработка и поддръжка на сайтове и други дейности в областта на ИТ
тел: 0884174616
ел. адрес: alpro@abv.bg

За първи път от 60 г. Джиро д’Италия ще започне от Торино

За първи път от 60 г. Джиро д'Италия ще започне от Торино

© RCS Sport

Торино ще приеме големия старт на 104-ата Обиколка на Италия, която ще се проведе между 8 и 30 май. Колоездачното състезание ще започне от Торино за пръв път от 60 г. (1961 г.) и едва за трети от провинция Пиемонт. За последно Джирото потегли от тази част на Италия през 2011 г.

Първият етап ще бъде индивидуално бягане по часовник от 9 км по улиците на Торино. Вторият (Ступиниги – Новара) и третият (Биела до Канале) също ще бъдат на територията на Пиемонт.

Надпреварата ще се завърне в този регион в решителната трета седмица, когато 19-ият етап ще завърши на височината Алпе ди Мера. Организаторите на Джирото тепърва ще обявят пълния маршрут на състезанието.

Участие в Обиколката на Италия са потвърдили някои от най-големите звезди. Винченцо Нибали („Трек“) и Микел Ланда („Бахрейн Викториъс“) обявиха, че Джирото ще бъде една от основните им цели. „Инеос“ вероятно ще заложи на Еган Бернал вместо на шампиона от 2020 г.Тао Харт. Дебют в триседмична обиколка в Джирото ще направи и Ремко Евенепул.