Любопитно

Най-популярните суеверия, в които хората вярват

Е дни от най-популярните суеверия, в които вярват хората и днес ни представя каналът Top of the tops във Vbox

Петък 13-ти носи лош късмет

Много от нас изпитват вълнение, когато осъзнаят, че предстои петък 13-ти. Страхът от числото 13 е едно от най-често срещаните суеверия. Толкова е широко разпространено, че много високи жилищни сгради и хотели просто пропускат етикетирането на 13-ия етаж. А някои авиокомпании дори нямат 13-ти ред! 

Една от версиите за произхода на това суеверие е, че Юда Искариот е 13-ият гост на Тайната вечеря, а Исус е разпнат в петък. Съберете тези две събития и имате един нещастен ден от годината.

Да минеш под стълба носи лош късмет

Здравият разум ще ви каже да избягвате ходенето под отворена стълба от съображения за сигурност да не ви падне нещо на главата, но има и суеверни причини да избягвате стълбите.

Формата на отворена стълба е триъгълник, който означава живот в някои митологии. Когато преминете през триъгълника, се смята, че изкушавате съдбата. Освен това рискувате да събудите духове, които живеят в триъгълника, включително зли духове, които може да не са доволни  от това, че ги безпокоите. 

Ако случайно минете под стълба, може да противодействате на лошия късмет, като поставите палеца си между показалеца и средния пръст и го задържите поне 5 секунди, или кръстосате пръстите на двете ръце, за да се защитите от злото.

Да счупите огледало носи лош късмет

Много суеверни хора казват, че счупеното огледало ви носи 7 години лош късмет. Това може да се дължи на факта, че 7 години са времето, необходимо за подмяна на всички клетки във вашето физическо тяло.

Във време, в което суеверията са приемани още по-силно, се е смятало, че огледалата са отражение на душата. Така че се приема, че счупването на огледалото е вредно за душата.

За да сложите край на лошия късмет, изнесете счупеното огледало навън и го заровете в земята на лунната светлина.

Повече вижте във видеото. 

Най-странните суеверия по света

Най-странните суеверия на световноизвестни футболисти

Странни поверия, свързани със солта

6 суеверия, които са свързани с храната (СНИМКИ)