Политика

Задържаха мъж от Лъвино, убил свой съселянинМъж на 38-годишна възраст от исперихското село Лъвино е убил с въздушна пушка свой съселянин. Това е станало около 23.00 часа снощи.

Убиецът е задържан, обвинението срещу него е за умишлено убийство, съобщиха на пресконференция директорът на Областната дирекция на МВР в Разград старши комисар Константин Костов и окръжния прокурор Тихомир Тодоров.Пострадалият 48-годишен мъж, заедно със 17-годишен свой познат след употреба на алкохол са отишли в къщата на извършителя, където той живеел със сестра си и майка си. Двамата искали да разговарят със сестрата, но излязъл обвиняемият, който също бил употребил алкохол и с въздушна пушка прострелял в областта на шията жертвата.

В резултат на кръвозагубата пострадалият е починал на около 50 метра от имота на обвиняемия, обясни окръжният прокурор, цитиран от БТА.

В къщата на обвиняемия е имало монтирана камера на фасадата на къщата. Записите са иззети от органите на реда и в момента се обработват файловете.

Извършителят на престъплението не е осъждан и не е криминално проявен, поясни старши комисар Костов.

Пострадалият е осъждан на територията на Търговище за дребни кражби. Огнестрелото оръжие на престъплението е регистрирано по надлежния ред в полицията в Исперих. В момента е иззето по досъдебното производство.

Окръжната прокуратура в Разград да внесе искане в съда за вземане мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на 38-годишния мъж.