Политика

Санкционираха кмета на "Кремиковци" за незаконен купонСРЗИ и СДВР извършиха проверки в заведения в София

Съставен е акт на кмета на Район „Кремиковци“ за организиране и провеждане на празник Джамал – за струпване на хора,при неспазване на дистанция и неносене на маски, съобщават от Министерство на здравеопазването.През нощта на 5 февруари Столичната регионална здравна инспекция и Столичната дирекция на вътрешните работи извършиха 8 съвместни проверки за спазването на противоепидемичните мерки на заведенията в София.

Съставени са 7 акта, 2 от които на юридическо лице /работещи заведения/ – за неносене на маски от персонала в единия обект и за тютюнопушене в другия.

СДВР състави актове на над 30 души, посетители на ресторанта, се посочва още в съобщението.

Днес бяха извършени общо 17 проверки, между които на големи търговски вериги, както и фитнес центрове. След извършените проверки бяха съставени 2 акта в търговски вериги – за неносене на лични предпазни средства и за нарушаване на „зелен коридор“ за възрастни.

Предприети бяха и следните административни действия: 2 покани до управителите на един мол и фитнес-центъра за неупражнен контрол по отношение на носенето на лични предпазни средства от посетители и установяването на непълнолетни лица без придружител.