Press "Enter" to skip to content
banner
АЛПРО ЕООД
Продажба, инсталация, монтаж и поддръжка на хардуер и софтуер
Изработка и поддръжка на сайтове и други дейности в областта на ИТ
тел: 0884174616
ел. адрес: alpro@abv.bg

Според Христо Иванов поскъпналият ремонт на "Тракия" говори за корупция

Кадър от коментара на живо.

Кадър от коментара на живо.

Поскъпването на ремонта на отсечката от автомагистрала „Тракия“ между Чирпан и Стара Загора трябва да бъде ясно обяснена, защото без обяснение с документи тя говори за едно – скрита корупционна премия в цената. Това коментира съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов във видео, излъчено в профила на „Да, България“ във „Фейсбук“ на живо от магистралата.

През седмицата пътната агенция обясни повишаването на цената до средно 2.12 млн. лева на километър при 1.35 млн. лв. по време на строежа и очаквана цена от 1.8 млн. лв. за обновяването, с това, че строителните дейности в отделните участъци са различни и поради това стойността на извършваните ремонтни работи сега е по-висока в сравнение с ремонтираните в края на миналата година 12 километра.

„Отново се връщаме на далаверата „Автомагистрали“ – тази корупционна черна дупка за 5 млрд. лв., която ГЕРБ сглобиха, така че Бойко да може да прави пасчета към своите приятелски кръгове и фирми, които споделя с Делян Пеевски“, каза Иванов.

„Министър Аврамова (Петя Аврамова, министър на регионалното развитие – бел. ред.) даде едно интервю, в което показа, че може да действа като генератор за случайни числа. Изреди някакви абсолютно неразбираеми предполагам и за самата нея милиони и ме обвини, че лъжа“, каза той и припомни различни изказвания на министъра за стойността на бъдещия ремонт.

Според Христо Иванов обявяването в последните години на различни, все по-високи цени е „една от индикациите, че тук става дума за скрито фактуриране на корупционен отбив – корупционна връщанка, чрез която да се отклоняват средства“.

„Пари има, въпросът е къде отиват – дали в наш интерес, или в приятелските кръгове на Бойко и
Делян“, заяви още съпредседателят на „Демократична България“.