Политика

Започна третата фаза на имунизационния план в България (Видео)Имунизираха член на ЦИК и медици от „Пирогов“ с ваксината на „АстраЗенека“

В УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ започна имунизирането с ваксината на Oxford University/AstraZeneca срещу COVID-19. Сред ваксинираните е и член на Централната избирателна комисия.“Днес се ваксинират и служители на БулБио, тъй като са отговорни за разпределението на ваксините. Очакваше се ваксините да пристигнат днес, но тъй като пристигнаха вчера, организирахме да се поставят днес. Над 18-годишна възраст може да бъде поставяна ваксината, няма ограничения. Днес стартира третата фаза на имунизационния план – ще бъдат ваксинирани и представители на комисиите за изборите“, каза на брифинг шефът по агенцията по лекарствата Богдан Кирилов.

Богдан Кирилов  СНИМКА: Велислав Николов

Първите 28 800 дози от ваксината срещу COVID-19 на Oxford University/AstraZeneca бяха доставени снощи в склада на БулБио.

Имунизираха член на ЦИК и медици от

Интервалът между поставянето на двете дози при ваксината на Oxford University/AstraZeneca е между 4 и 12 седмици. Заради това от ваксинационния щаб обмислят полученото количество да бъде използвано само като първа доза. Окончателното решение ще бъде взето следващата седмица на заседание на щаба.

Имунизираха член на ЦИК и медици от

До края на февруари страната ни очаква още четири доставки от ваксината на Oxford University/AstraZeneca. В понеделник в България ще бъдат доставени 17 550 дози от ваксината на Pfizer/BioNTech. В средата на седмицата ще получим и 6 хил. дози от ваксината на Moderna.

Имунизираха член на ЦИК и медици от

В 11.45 часа имунизации с ваксината ще бъдат направени и в УМБАЛ „Александровска“.

Ваксина на

Очаквайте подробности.