Press "Enter" to skip to content
banner
АЛПРО ЕООД
Продажба, инсталация, монтаж и поддръжка на хардуер и софтуер
Изработка и поддръжка на сайтове и други дейности в областта на ИТ
тел: 0884174616
ел. адрес: alpro@abv.bg

Манолова и Отровното трио обявиха името на коалицията си

Манолова и Отровното трио обявиха името на коалицията си

© Велко Ангелов

Формацията „Изправисе.БГ“ на Мая Манолова и Отровното трио ще се регистрират за предстоящите избори като коалиция с името „Изправи се!Мутри вън!“. Това обявиха те тази сутрин на събитие на площад „Славейков“.

Те ще използват регистрация на три партии – ДБГ, „Движение 21“ и ЕНП.

Документите за регистрация ще бъдат внесени в ЦИК още следващата седмица.

„Вече сме готови с 4 хил. от подписите, събрани от цялата страна, което е с 1500 повече от необходимия брой. Няма по никакъв начин да подкрепяме правителство на ГЕРБ и на ДПС, нито ще управляваме заедно с ГЕРБ и с ДПС.“, каза Мая Манолова, цитирана от БНТ.

„Коалицията, която ще внесем, е с име „Изправи се!Мутри вън!“, което е най-краткото название за повода, поради който сме заедно. Най-краткото название, заради което се събраха хората някога миналата година на площада“, каза Арман Бабикян. Той е един от тримата членове на Отровното трио – неформален организатор на протестите от лятото с искане за оставка на правителството и главния прокурор.

В листите на обединението 70 процента от кандидатите за депутати ще са безпартийни граждани, твърдят те.

Всеки опит за отказ с това име ще бъде политическа разправа от страна на ЦИК срещу Отровното трио и гражданите, обяви Мая Манолова в отговор на въпрос дали ЦИК ням ада откаже регистрация заради присъствието на думата мутри. Обяви, че няма законова забрана, но се е видяло, че ЦИК се превръща в бухалка на управляващите с отказа да се регистрират граждански субекти.

Обяви, че коалицията остава с протегната ръка към „Има такъв народ“ и Демократична България за общо наблюдение за честността на изборите.

Наши приоритети са повишаването на доходите на българските граждани, преизчисляване на пенсиите, дълбока съдебна реформа, преосноваване на институциите, борба с монополите и чиста природа, обяви още Манолова. За да се върне чувството за справедливост в българските граждани, ще направим ревизия на управлението на Борисов и ще кажем ясно на българите къде са отишли техните пари, заяви още Манолова и подчерта, че до края на месеца ще е готова управленска програма с мерки за обикновените хора.