България

Гази мерките! Премиерът Мицотакис засечен на закуска с 50 души (Видео)

Видео, на което се вижда как премиерът на Гърция – Кириакос Мицотакис, се присъединява към парти с 50 души в къщата на депутата от „Нова демокрация“ – Христодулу Стефанадис, за секунди „взриви“ социалните мрежи. Събитието се е състояло на остров Икария. Според информация събирането е организирано в чест на премиера.

След силните опозиционни и обществени реакции, депутатът, организирал мероприятието, който е лекар по професия, заяви, че след финала на визитата на премиера на острова, където са обсъдени хода на ваксинациите, местните проблеми и насърчаването на проекти за развитие, е поканил премиера на закуска. На нея е присъствала охраната му и придружаващите го лица. Струпване е станало след пристигане на хора, които са искали да го видят лично.

„По време на закуската бяха спазени всички мерки, наложени от протоколите за контрол на пандемията“, отбеляза Христодулу Стефанадис.

Говорителят на кабинета Христос Тарантилис в изявление уточни, че се подронва образа на премиера без причина.

„Това беше покана на депутата, която бе приета от министър-председателя, който настоя закуската да бъде на открито. Основната опозиционна партия прави неточни описания, като в същото време призовава за шествия и митинги, подкопаващи ефективността на здравните мерки“, каза правителствения говорител.