Press "Enter" to skip to content
banner
АЛПРО ЕООД
Продажба, инсталация, монтаж и поддръжка на хардуер и софтуер
Изработка и поддръжка на сайтове и други дейности в областта на ИТ
тел: 0884174616
ел. адрес: alpro@abv.bg

Гръцката опозиция атакува Мицотакис за закуската с 50 души

Лидерът на гръцката опозиционна партия СИРИЗА Алексис Ципрас обвини премиера Кириакос Мицотакис, че е нарушил строгите противоепидемични мерки, като е участвал в събиране на много хора на открито, съобщи Асошиейтед прес.

През уикенда премиерът Мицотакис посети остров Икария, където присъства на обяд на открито, даден от местен депутат. На видео от събитието, публикувано в социалните медии, се вижда, че на обяда присъстват най-малко 25 души, а на заден фон се чува традиционна музика, предава БТА.

В отговор на увеличаващия се брой случаи на коронавирус гръцкото правителство затегна в края на миналата седмица ограничителните мерки и разшири обхвата на комендантския час, който в Атина и в Солун вече започва от 18 ч.

Лидерът на СИРИЗА внесе запитване в парламента, в което обвинява Мицотакис в „невероятна арогантност“ в момент, в който ресторантите и много предприятия в Гърция остават затворени.

Говорителят на правителството Аристотелия Пелони отговори, че премиерът ще продължи да посещава отдалечени райони на страната, за да насърчава кампанията за ваксинация.

Тя допълни, че насочването на общественото внимание към обяда на открито може да „подкопае целта на посещението“. През декември Мицотакис беше заснет да позира без маска със своя планински велосипед заедно с петима състезатели по мотокрос край Атина. По-късно той се извини.